Adatvédelmi nyilatkozat


BEVEZETÉS
A www.orosbau.hu- a továbbiakban: Weboldal – üzemeltetője Berki Csaba
Mátyás e.v., továbbiakban: Adatkezelő), mint Adatkezelő jelen Adatvédelmi
Nyilatkozat és Adatkezelési Tájékoztató (a továbbiakban: Adatvédelmi
Nyilatkozat) közzétételével ismerteti az adatkezelésére vonatkozó elveit,
melyeket az Adatkezelő magára nézve kötelező érvényűnek ismer el. Az
Adatkezelő minden tőle ésszerűen elvárható intézkedést megtesz az általa
kezelt személyes adatok biztonsága érdekében.
Kérjük, hogy Weboldal használata előtt szíveskedjen elolvasni a jelen
Adatvédelmi Nyilatkozatot, mely közérthető módon tartalmazza, miként
kezeljük személyes adatait! Az Adatvédelmi Nyilatkozatban az Adatkezelő
egyértelműen és részletesen tájékoztatja az érintetteket az adatok
kezelésével kapcsolatos minden fontos tényről.
Ez az adatkezelési tájékoztató a természetes személyek személyes adatai
védelméről és az adatok szabad áramlásáról az Európai Parlament és a
Tanács (EU) 2016/679 rendelete alapján készült, figyelemmel a 2011. évi
CXII. törvény tartalmára, amely az információs önrendelkezési jogról és az
információszabadságról szól.
AZ ADATKEZELŐ ADATAI
Név: Berki Csaba Mátyás egyéni vállalkozó
Székhely: 5900 Orosháza Mikes u.8
Adószám: 69572247-2-24
Nyilvántartási szám: 53378927
Statisztikai számjele: 69572247-4791-231-04
Weboldal: orosbau.hu
Email cím: berki.csaba@freemail.hu
Telefonszám: +36 70 248 3901
A JELEN ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT AZ ALÁBBI
ADATKEZELÉSEKRE TERJED KI:

  1. A kapcsolatfelvétel célját szolgáló űrlapon és/vagy az árkalkulációt
    igénylő űrlap kitöltése során megadott személyes adatok tárolására és
    kezelésére
  2. A cookie-k tárolására és kezelésére
  3. A Google Analytics által gyűjtött adatok tárolására és kezelésére
  4. A közösségi oldalak által gyűjtött adatok tárolására és kezelésére
  5. A hotjar.com által gyűjtött adatok tárolására és kezelésére
    1)
    AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA
    Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló
  6. évi CXII. törvény 5. § (1) bekezdés a) pontja alapján az érintett
    önkéntes hozzájárulása.
    HOZZÁJÁRULÁS AZ ADATKEZELÉSHEZ
    Az érintett a kapcsolati és/vagy árkalkulációt igénylő űrlap kitöltése során
    kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy személyes adatait az adatkezelő a jelen
    tájékoztatóban írt módon kezelje.
    A KEZELT SZEMÉLYES ADATOK KÖRE
    Érintett az önkéntes adatszolgáltatás során az alábbi adatokat adhatja meg
    a weboldal kapcsolati űrlapján keresztül:
    • Név
    • Lakcím
    • E-mail cím
    • Telefonszám
    AZ ADATKEZELÉS CÉLJA
    Az érintett által, az önkéntes adatszolgáltatás során megadott személyes
    adatokat az adatkezelő kapcsolattartáshoz használja fel.
    AZ ADATKEZELÉSSEL ÉRINTETTEK KÖRE
    A weboldalon található kapcsolati és/vagy árkalkulációt igénylő űrlapon
    keresztül üzenetet küldő/árkalkulációt igénylő látogatók.
    AZ ADATFELDOLGOZÓK SZEMÉLYE
    Az adatok megismerésére, az adatkezeléshez kapcsolódó műveletek
    elvégzésére az adatkezelő jogosult – az adatkezelési nyilatkozatban
    lefektetett személyes adatok kezelésére vonatkozó elvek betartásával.
    AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA
    Az adatkezelés az ügy (válaszadás, vagy szolgáltatás teljesítése)
    elintézéséig, vagy az érintett hozzájárulásának visszavonásáig tart.
    2.)
    AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA
    Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló
  7. évi CXII. törvény 5. § (1) bekezdés a) pontja alapján az érintett
    önkéntes hozzájárulása. Vannak olyan sütik, amelyek nem igénylik az
    érintett előzetes hozzájárulását. Ezekről adatkezelő a weboldal első
    látogatásának megkezdésekor ad rövid tájékoztatást érintett számára. A
    hozzájárulást igénylő sütikről – amennyiben az adatkezelés már az oldal
    felkeresésével megkezdődik – adatkezelő az első látogatás
    megkezdésekor tájékoztatja érintettet, és kéri hozzájárulását. Adatkezelő
    nem alkalmaz és nem is engedélyez olyan sütiket, amelyek segítségével
    harmadik személyek az érintett hozzájárulása nélkül adatot gyűjthetnek.
    HOZZÁJÁRULÁS AZ ADATKEZELÉSHEZ
    A weboldal működéséhez, azon az érintett által végrehajtott aktivitásokhoz
    kapcsolódó naplóadatokat – a bejelentkezéshez igénybevett számítógép,
    illetve más, a honlap elérésére használt eszköz technikai azonosító
    adataival – adatkezelő rendszere külső beavatkozás nélkül, automatikusan
    rögzíti. Ezen adatok rögzítéséhez és kezeléséhez érintett a weboldal
    megnyitásával kifejezetten hozzájárul.
    A KEZELT SZEMÉLYES ADATOK KÖRE
    A böngészés során a weboldal a testre szabott kiszolgálás érdekében az
    érintett számítógépén egy vagy több cookie-t telepíthet, amely(ek) révén
    azok böngészője egyedileg azonosítható lesz. A cookie-k („sütik”)
    személyes adatnak nem minősülő, a látogató személyazonosságának
    beazonosítására nem alkalmas adatok.
    cookie információ – Ezen süti célja, hogy megjegyezze a felhasználó
    beállításait a cookie-kkal kapcsolatban, így egy következő (3 hónapon
    belüli) látogatás alkalmával már nem jelenik meg a cookie
    engedélyezésével kapcsolatos figyelmeztetés.
    rendszer cookie – Ezen sütik célja, hogy a látogatók maradéktalanul és
    zökkenőmentesen
    böngészhessék az adatkezelő weboldalát, használhassák annak funkcióit,
    és az ott elérhető szolgáltatásokat. Az ilyen típusú sütik érvényességi ideje
    a munkamenet (böngészés) befejezéséig tart, a böngésző bezárásával a
    sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépről, illetve a böngészésre
    használt más eszközről.
    Érintettnek lehetősége van a cookie-kat törölni/letiltani a böngészők
    adatvédelemmel és biztonsággal kapcsolatos beállítási lehetőségei között.
    AZ ADATKEZELÉS CÉLJA
    A személyes adatnak nem minősülő, a látogató személyazonosságának
    beazonosítására nem alkalmas adatok ismeretében a weboldal
    üzemeltetője jobban megértheti a felhasználók honlaplátogatási szokásait,
    így a weboldal tartalmát célzottabban tudja hozzáigazítani a látogatók
    egyedi igényeihez, ezáltal fejlesztheti a felhasználók számára nyújtott
    kínálatot, tartalmakat, javíthatja a felhasználói élményt.
    AZ ADATKEZELÉSSEL ÉRINTETTEK KÖRE
    A weboldalra érkező látogatók.
    AZ ADATFELDOLGOZÓK SZEMÉLYE
    Az adatok megismerésére, az adatkezeléshez kapcsolódó műveletek
    elvégzésére az adatkezelő jogosult, azonban az adatkezelő a cookie-k
    használatával nem kezel személyes adatokat.
    AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA
    Az adatkezelés az adat megadásának (látogatói munkamenet) időpontjától
    annak törléséig (az adatkezelési hozzájárulás visszavonásáig) tart. A
    naplózott adatokat a rendszer a keletkezés időpontjától számított 3 hónapig
    tárolja.
    3.)
    AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA
    Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló
  8. évi CXII. törvény 5. § (1) bekezdés a) pontja alapján az érintett
    önkéntes hozzájárulása.
    HOZZÁJÁRULÁS AZ ADATKEZELÉSHEZ
    A weboldal működéséhez, azon az érintett által végrehajtott aktivitásokhoz
    kapcsolódó naplóadatokat – a bejelentkezéshez igénybevett számítógép,
    illetve más, a honlap elérésére használt eszköz technikai azonosító
    adataival – adatkezelő rendszere (Google Analytics) külső beavatkozás
    nélkül, automatikusan rögzíti. Ezen adatok rögzítéséhez és kezeléséhez
    érintett a weboldal megnyitásával kifejezetten hozzájárul.
    A KEZELT SZEMÉLYES ADATOK KÖRE
    A weboldalon a Google Analytics (a Google webanalitikai szolgáltatása)
    által használt mérőkódok, cookie-k működnek, melyek többek között a
    látogatók IP címét, az operációs rendszert, a böngésző típusát és látogatott
    oldal címét rögzítik.
    Ezek azonban személyes adatnak nem minősülő, a látogató
    személyazonosságának beazonosítására nem alkalmas adatok.
    A Google Analytics mérőkódjainak alkalmazása során a Google
    adatvédelmi irányelvei az irányadóak.
    Érintettnek lehetősége van a cookie-kat törölni/letiltani a böngészők
    adatvédelemmel és biztonsággal kapcsolatos beállítási lehetőségei között.
    AZ ADATKEZELÉS CÉLJA
    A személyes adatnak nem minősülő, a látogató személyazonosságának
    beazonosítására nem alkalmas adatokat a Google arra használja, hogy
    kiértékelje, hogy hogyan használta a felhasználó a honlapot, továbbá, hogy
    a weboldal üzemeltetőjének a honlap aktivitásával, a látogatók
    interakcióival kapcsolatban statisztikákat, jelentéseket készítsen. Ezek
    ismeretében a weboldal üzemeltetője jobban megértheti a felhasználók
    honlaplátogatási szokásait, így a weboldal tartalmát célzottabban tudja
    hozzáigazítani a látogatók egyedi igényeihez, ezáltal fejlesztheti a
    felhasználók számára nyújtott kínálatot, tartalmakat, javíthatja a
    felhasználói élményt.
    AZ ADATKEZELÉSSEL ÉRINTETTEK KÖRE
    A weboldalra érkező látogatók.
    AZ ADATFELDOLGOZÓK SZEMÉLYE
    Az adatok megismerésére, az adatkezeléshez kapcsolódó műveletek
    elvégzésére az adatkezelő jogosult, azonban az adatkezelő a Google
    Analytics mérőkódok használatával nem kezel személyes adatokat, az
    adatokat, az érintettekre utaló információktól megfosztott adatokat kivétel
    nélkül a Google kezeli.
    AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA
    Az adatkezelés az adat megadásának (látogatói munkamenet) időpontjától
    annak törléséig (az adatkezelési hozzájárulás visszavonásáig) tart. A
    naplózott adatokat a rendszer a keletkezés időpontjától számított 3 hónapig
    tárolja.
    4.)
    AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA
    Az adatkezelés a Facebook közösségi oldalon valósul meg. Érintett a
    Facebook közösségi oldalon tájékozódhat az adatkezelés jogalapjáról.
    HOZZÁJÁRULÁS AZ ADATKEZELÉSHEZ
    Az érintett a vállalkozás közösségi oldalának lájkolása, majd követése
    során kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy személyes adatait a közösségi
    oldal a saját adatkezelési elvei, szabályai szerint kezelje. Az adatkezelés a
    közösségi oldalon valósul meg. Érintett a közösségi oldalon tájékozódhat
    személyes adatainak kezeléséről.
    A KEZELT SZEMÉLYES ADATOK KÖRE
    Az adatkezelés a közösségi oldalon valósul meg. Érintett a közösségi
    oldalon tájékozódhat arról, hogy milyen személyes adatait gyűjti és kezeli
    az adott közösségi oldal.
    Érintett tudomásul veszi, hogy az adatkezelés módjára, illetve az adatok
    törlési és módosítási lehetőségeire a közösségi oldal szabályozása
    vonatkozik.
    AZ ADATKEZELÉS CÉLJA
    Adatkezelő kizárólag arra használja a vállalkozás Facebook oldalát, hogy a
    weboldal egyes tartalmi elemeit, termékeit, akcióit vagy magát a weboldalt
    megossza, népszerűsítse. Adatkezelő nem végez adatgyűjtést, nem kezel
    személyes adatokat. Az adatkezelés a közösségi oldalon valósul meg.
    Érintett a közösségi oldalon tájékozódhat az adatkezelés céljáról.
    AZ ADATKEZELÉSSEL ÉRINTETTEK KÖRE
    Azok az érintettek, akik regisztráltak a Facebook közösségi oldalon, és a
    „Kedvelem/Tetszik” gomb megnyomásával „lájkolták” a vállalkozás
    Facebook oldalát.
    AZ ADATFELDOLGOZÓK SZEMÉLYE
    Az adatkezelés a közösségi oldalon valósul meg. Adatkezelő a Facebook
    oldalon keresztül nem kezel személyes adatokat, az adatokat kivétel nélkül
    a Facebook kezeli.
    AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA
    Az adatkezelés a közösségi oldalon valósul meg. Érintett a közösségi
    oldalon tájékozódhat az adatkezelés időtartamáról.
    5.)
    AZ ADATKEZELÉS JOGALAPJA
    Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló
  9. évi CXII. törvény 5. § (1) bekezdés a) pontja alapján az érintett
    önkéntes hozzájárulása.
    HOZZÁJÁRULÁS AZ ADATKEZELÉSHEZ
    A weboldal működéséhez, azon az érintett által végrehajtott aktivitásokhoz
    kapcsolódó naplóadatokat – a bejelentkezéshez igénybevett számítógép,
    illetve más, a honlap elérésére használt eszköz technikai azonosító
    adataival – adatkezelő rendszere (hotjar.com) külső beavatkozás nélkül,
    automatikusan rögzíti. Ezen adatok rögzítéséhez és kezeléséhez érintett a
    weboldal megnyitásával kifejezetten hozzájárul.
    A KEZELT SZEMÉLYES ADATOK KÖRE
    A weboldalon a hotjar.com (webanalitikai szolgáltatás) által használt
    mérőkódok, cookie-k működnek, melyek többek között a látogatók IP címét,
    az operációs rendszert, a böngésző típusát és látogatott oldal címét
    rögzítik.
    Ezek azonban személyes adatnak nem minősülő, a látogató
    személyazonosságának beazonosítására nem alkalmas adatok.
    A Hotjar mérőkódjainak alkalmazása során a hotjar.com adatvédelmi
    irányelvei az irányadóak.
    Érintettnek lehetősége van a cookie-kat törölni/letiltani a böngészők
    adatvédelemmel és biztonsággal kapcsolatos beállítási lehetőségei között.
    AZ ADATKEZELÉS CÉLJA
    A személyes adatnak nem minősülő, a látogató személyazonosságának
    beazonosítására nem alkalmas adatokat a hotjar arra használja, hogy
    kiértékelje, hogy hogyan használta a felhasználó a honlapot, továbbá, hogy
    a weboldal üzemeltetőjének a honlap aktivitásával, a látogatók
    interakcióival kapcsolatban statisztikákat, jelentéseket készítsen. Ezek
    ismeretében a weboldal üzemeltetője jobban megértheti a felhasználók
    honlaplátogatási szokásait, így a weboldal tartalmát célzottabban tudja
    hozzáigazítani a látogatók egyedi igényeihez, ezáltal fejlesztheti a
    felhasználók számára nyújtott kínálatot, tartalmakat, javíthatja a
    felhasználói élményt.
    AZ ADATKEZELÉSSEL ÉRINTETTEK KÖRE
    A weboldalra érkező látogatók.
    AZ ADATFELDOLGOZÓK SZEMÉLYE
    Az adatok megismerésére, az adatkezeléshez kapcsolódó műveletek
    elvégzésére az adatkezelő jogosult, azonban az adatkezelő a
    hotjar mérőkódok használatával nem kezel személyes adatokat, az
    adatokat, az érintettekre utaló információktól megfosztott adatokat kivétel
    nélkül a hotjar.com kezeli.
    AZ ADATKEZELÉS IDŐTARTAMA
    Az adatkezelés az adat megadásának (látogatói munkamenet) időpontjától
    annak törléséig (az adatkezelési hozzájárulás visszavonásáig) tart.
    A SZEMÉLYES ADATOK KEZELÉSÉRE VONATKOZÓ ELVEK
    Adatkezelő a személyes adatok kezelését az alábbi alapelvek betartása
    mellett végzi:
    Adatkezelő a személyes adatok kezelését jogszerűen, tisztességesen és
    törvényesen, valamint az érintett számára átlátható módon végezheti.
    Személyes adat kizárólag meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból
    gyűjthető és kezelhető. Adatkezelő a személyes adatokat a jelen
    nyilatkozatban meghatározottaktól eltérő célra nem használhatja fel.
    Csak olyan személyes adat kezelhető, amely az adatkezelés céljának
    megvalósulásához elengedhetetlen, a cél szempontjából releváns,
    alkalmas. Adatkezelő a jelen nyilatkozatban meghatározott cél eléréséhez
    szükséges, annak megfelelő mértékben és ideig kezelhet adatokat.
    Az adatkezelésnek minden szakaszában meg kell felelnie az adatkezelés
    céljának.
    Az adatkezelés során biztosítani kell az adatok pontosságát, teljességét és
    – ha az adatkezelés céljára tekintettel szükséges – naprakészségét. Az
    adatkezelés céljai szempontjából pontatlan személyes adatokat
    haladéktalanul törölni vagy helyesbíteni kell.
    Az automatikusan felvett adatok egyéb személyes adatokkal, illetve más
    honlapok vagy szolgáltatások érintett általi igénybevételekor keletkező
    adatokkal – a jogszabály által előírt esetek kivételével – nem kapcsolhatók
    össze.
    Személyes adat harmadik személyeknek csak az érintett előzetes
    tájékoztatáson alapuló hozzájárulása esetén adható át. Fenti kitétel nem
    vonatkozik jogszabály, bírósági ítélet, vagy más hatósági határozat,
    kötelező érvényű megkeresés alapján kötelező adattovábbításokra.
    Személyes adatok akkor továbbíthatók, ha az érintett ahhoz hozzájárult,
    vagy törvény azt megengedi, és ha az adatkezelés feltételei minden egyes
    személyes adatra nézve teljesülnek. Adatkezelő nem végez
    adattovábbítást.
    Adatkezelő az informatikai rendszer üzemeltetése, az adatok feldolgozása
    céljából adatfeldolgozót vehet igénybe. Adatkezelő nem vesz igénybe
    adatfeldolgozót.
    AZ ADATKEZELÉS BIZTONSÁGA
    Adatkezelő a személyes adatok biztonságos kezelését az alábbi módon
    végzi:
    Adatkezelő a személyes adatok védelme érdekében minden olyan
    biztonsági, technikai és szervezési intézkedést megtesz és kialakítja
    mindazon eljárásokat, amely a kezelt adatok – technika jelenlegi állása
    szerint ésszerűen elérhető – legmagasabb szintű biztonságát (az adatok
    jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra
    hozatal, törlés vagy megsemmisítés, véletlen megsemmisülés és sérülés,
    továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó
    hozzáférhetetlenné válás elleni védelmét) garantálja, illetve az Információs
    önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII.
    törvény, valamint az egyéb adat- és titokvédelmi jogszabályok
    rendelkezéseinek érvényre juttatásához szükséges.
    AZ ÉRINTETTEK ADATKEZELÉSSEL KAPCSOLATOS JOGAI
    Az érintett kérelmezheti az adatkezelőnél
    a) tájékoztatását személyes adatai kezeléséről,
    b) személyes adatainak helyesbítését, valamint
    c) személyes adatainak – a kötelező adatkezelés kivételével – törlését vagy
    zárolását.
    A személyes adatokról tájékozódni az alábbi elérhetőségeken, a személyes
    adatok módosítását vagy törlését az alábbi módokon tudja az érintett
    kezdeményezni:
    postai úton: 5900 Orosháza Mikes u.8
    emailben: berki.csaba@freemail.hu
    telefonon: +36 70 248 3901
    a)
    Az érintett kérelmére az adatkezelő tájékoztatást ad az érintett általa kezelt
    adatairól, azok forrásáról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról,
    időtartamáról, adatfeldolgozó esetén annak nevéről, címéről és az
    adatkezeléssel összefüggő tevékenységéről, az adatvédelmi incidens
    körülményeiről, hatásairól és az elhárítására megtett intézkedésekről,
    továbbá – az érintett személyes adatainak továbbítása esetén – az
    adattovábbítás jogalapjáról és címzettjéről.
    Az adatkezelő – ha belső adatvédelmi felelőssel rendelkezik, a belső
    adatvédelmi felelős útján – az adatvédelmi incidenssel kapcsolatos
    intézkedések ellenőrzése, valamint az érintett tájékoztatása céljából
    nyilvántartást vezet, amely tartalmazza az érintett személyes adatok körét,
    az adatvédelmi incidenssel érintettek körét és számát, az adatvédelmi
    incidens időpontját, körülményeit, hatásait és az elhárítására megtett
    intézkedéseket, valamint az adatkezelést előíró jogszabályban
    meghatározott egyéb adatokat.
    Az adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő
    alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül, közérthető formában, az érintett
    erre irányuló kérelmére írásban megadni a tájékoztatást.
    A tájékoztatás ingyenes, ha a tájékoztatást kérő a folyó évben azonos
    adatkörre vonatkozó tájékoztatási kérelmet az adatkezelőhöz még nem
    nyújtott be. Egyéb esetekben az adatkezelő költségtérítést állapíthat meg.
    b)
    Adatkezelő az általa kezelt személyes adatot megjelöli, ha az érintett vitatja
    annak helyességét vagy pontosságát, de a vitatott személyes adat
    helytelensége vagy pontatlansága nem állapítható meg egyértelműen. A
    valóságnak nem megfelelő adatokat – amennyiben e tényről tudomást
    szerez és a valós adat rendelkezésére áll – adatkezelő helyesbíti.
    c)
    Az Adatkezelő a személyes adatot törli, ha
    I) kezelése jogellenes;
    II) az érintett kéri;
    III) az hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható -,
    feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki;
    IV) az adatkezelés célja megszűnt, vagy az adatok tárolásának törvényben
    meghatározott határideje lejárt;
    V) azt a bíróság vagy a Hatóság elrendelte.
    A törlést jogszabály rendelkezése megtilthatja. Törlés helyett az adatkezelő
    a személyes adatot zárolja, ha azt az érintett kéri, vagy ha a
    rendelkezésére álló információk alapján feltételezhető, hogy a törlés az
    érintett jogos érdekeit sértené. A zárolt személyes adat kizárólag addig
    kezelhető, ameddig fennáll az az adatkezelési cél, amely a személyes adat
    törlését kizárta.
    A helyesbítésről, a megjelölésről, a törlésről vagy a zárolásról az érintettet,
    továbbá mindazokat értesíteni kell, akiknek korábban az adatot adatkezelés
    céljára továbbították. Az értesítés mellőzhető, ha ez az adatkezelés céljára
    való tekintettel az érintett jogos érdekét nem sérti.
    Ha az adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét
    nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban vagy
    az érintett hozzájárulásával elektronikus úton közli a helyesbítés, zárolás
    vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait. A
    helyesbítés, törlés vagy zárolás iránti kérelem elutasítása esetén az
    adatkezelő tájékoztatja az érintettet arról, hogy érintett panaszt nyújthat be
    valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.
    Az érintett tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen,
    a) ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az
    Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az
    Adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének
    érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén;
    b) ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása közvetlen
    üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára
    történik; valamint
    c) törvényben meghatározott egyéb esetben.
    Az adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb
    időn belül, de legfeljebb 15 napon belül megvizsgálja, annak
    megalapozottsága kérdésében döntést hoz, és döntéséről a kérelmezőt
    írásban tájékoztatja.
    Ha az adatkezelő az érintett tiltakozásának megalapozottságát
    megállapítja, az adatkezelést – beleértve a további adatfelvételt és
    adattovábbítást is – megszünteti, és az adatokat zárolja, valamint a
    tiltakozásról, továbbá az annak alapján tett intézkedésekről értesíti
    mindazokat, akik részére a tiltakozással érintett személyes adatot korábban
    továbbította, és akik kötelesek intézkedni a tiltakozási jog érvényesítése
    érdekében.
    Ha az érintett az adatkezelő meghozott döntésével nem ért egyet, illetve ha
    az adatkezelő a fenti határidőt elmulasztja, az érintett – a döntés közlésétől,
    illetve a határidő utolsó napjától számított 30 napon belül bírósághoz
    fordulhat.
    Amennyiben az érintett személyes adatai kezelése ellen tiltakozik, avagy
    bírósági jogorvoslattal él, továbbá amennyiben harmadik személytől olyan
    adatközlésre irányuló megkeresés érkezik, mely nem az érintett
    hozzájárulásán alapul, úgy a fentiek jogszerűségének elbírálásához
    szükséges körben az adatok az adatkezelő által megbízott jogi képviselők
    részére is kiadhatók.
    Az érintettek egyéb jogai:
    Az elfeledtetéshez való jog
    Ha az adatkezelő nyilvánosságra hozta a személyes adatot, és azt törölni
    köteles, az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek
    figyelembevételével megteszi az ésszerűen elvárható lépéseket – ideértve
    technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy tájékoztassa az
    adatokat kezelő adatkezelőket, hogy az érintett kérelmezte a szóban forgó
    személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának,
    illetve másodpéldányának törlését.
    Az adatkezelés korlátozásához való jog
    Érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő korlátozza az
    adatkezelést, ha az alábbi feltételek valamelyike teljesül:
    • érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás
    arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az adatkezelő
    ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
    • az adatkezelés jogellenes, és érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett
    kéri azok felhasználásának korlátozását;
    • az adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés
    céljából, de érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez,
    érvényesítéséhez vagy védelméhez;
    • érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az
    időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az
    adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e érintett jogos indokaival
    szemben.
    Az adathordozhatósághoz való jog
    Érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy adatkezelő
    rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben
    használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra,
    hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy
    ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a
    rendelkezésére bocsátotta.
    Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást
    Érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált
    adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely
    rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben
    érintené.
    Az előző bekezdés nem alkalmazandó abban az esetben, ha a döntés:
    • érintett és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése
    érdekében szükséges;
    • meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami
    jog teszi lehetővé, amely érintett jogainak és szabadságainak, valamint
    jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is
    megállapít; vagy
    • érintett kifejezett hozzájárulásán alapul.
    Az adatkezelő köteles a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő
    alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül, közérthető formában tájékoztatni
    érintettet a fenti kérelmek nyomán hozott intézkedésekről.
    Szükség esetén ez 60 nappal meghosszabbítható. A határidő
    meghosszabbításáról az adatkezelő a késedelem okainak megjelölésével a
    kérelem kézhezvételétől számított 30 napon belül tájékoztatja érintettet.
    Ha az adatkezelő nem tesz intézkedéseket érintett kérelme
    nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől
    számított 30 napon belül tájékoztatja érintettet az intézkedés
    elmaradásának okairól, valamint a bírósági jogorvoslat, továbbá arról, hogy
    érintett panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet
    bírósági jogorvoslati jogával.
    JOGÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEK
    Az a Felhasználó, aki úgy érzi, hogy az Üzemeltető megsértette a
    személyes adatok védelméhez való jogát, igényét polgári bíróság előtt
    érvényesítheti, vagy kérheti a Nemzeti Adatvédelmi és
    Információszabadság Hatóság (NAIH) segítségét is. Az erre, valamint az
    Üzemeltető kötelezettségeire vonatkozó részletes törvényi rendelkezéseket
    a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról
    szóló 2011. évi CXII. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács
    (EU) 2016/679 rendelete (GDPR) tartalmazza.
    Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
    Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C.
    Levelezési cím: 1530 Budapest, Postafiók: 5.
    E-mail:
    Telefon: +36 1 391 1400
    Fax: +36 1 391 1410
    Weboldal:
    EGYÉB RENDELKEZÉSEK
    Adatkezelő fenntartja a jogot, hogy jelen nyilatkozatot érintett előzetes
    értesítése mellett egyoldalúan módosítsa. A módosítás hatályba lépését
    követően érintett a weboldal további igénybevételével, látogatásával,
    ráutaló magatartással elfogadja a módosított nyilatkozatban foglaltakat.
    Adatkezelő az érintettek által megadott személyes adatokat nem köteles
    ellenőrizni. A megadott adatok megfelelősségéért kizárólag az azt megadó
    személy felel.
    Harmadik fél természetes személy tulajdonát képező eszköz igénybevétele
    esetén az adatfelvétel jogszerűségéért a weboldal, illetve az arról elérhető
    szolgáltatások használója felel. Az érintettek által a weboldal, illetve a
    szolgáltatások eléréséhez, használatához igénybevett böngészők, egyéb
    szoftverek és eszközök adatrögzítése és kezelése adatkezelő érdek- és
    felelősségi körén kívül történik, azokért adatkezelő nem vállal felelősséget.
    Jelen Adatvédelmi Nyilatkozat hatályba lépésének időpontja: 2021.04.01.
    Az adatkezelő a változtatás jogát fenntartja.